GEKARAMELISEERDE PEER MET PISTACHE EN IJS
SWEET I 2 personen I 30 minuten
Gekarameliseerde peer uit de oven met een bolletje ijs, hemels! Een makkelijk, simpel en smaakvol zoet gerecht. Lekker voor jezelf of om iemand mee te verrassen. Het gerecht is glutenvrij en je kunt het ijs vervangen voor een plantaardige of lactosevrije smaak naar keuze. De Doyenné du Comice is een peer soort die al zoet genoeg van zichzelf is. De peer karameliseer je met een beetje maple syrup, meer suikers of zoetstof is niet nodig. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
298 kcal I 66 gram koolhydraten I 4 gram eiwitten I 14 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de peer doormidden. Verwijder voorzichtig het klokhuis.
Meng in een kommetje de Maple Syrup met het vanille extract, de kaneel en een snuf zout.
Smeer beide binnenkanten van de peer in met het mengsel.
Leg de peer in een ovenschaal/op een ovenplaat en karameliseer in de oven, gedurende 15-20 minuten.
In de tussentijd dop je de pistachenoten en hak je deze grof in stukjes. Knip alvast wat tuinkers.
Na 15 minuten check je de peer. Is deze mooi bruin en gekarameliseerd, dan is je peer ready.
Leg de peer voorzichtig op een schaaltje. Serveer met een bolletje ijs, gehakte pistachenoten en wat takjes tuinkers.
INGREDIËNTEN
1 Peer (tip: Doyenné du Comice)
2el. maple Syrup
½ tl. kaneel
½ tl. vanille extract
Snuf grof zeezout
20 gram pistachenoten (ongezouten)
2 bolletjes ijs (tip: Häagen-Dazs Macadamia nut brittle)
tuinkers