SPELTSCONES MET HOMEMADE FRUITCOMPÔTE

SWEET I 6 scones I 20 minuten

Speaking of guilty pleasures, wie is er niet fan van scones? En dan het liefste ruim belegd met clotted cream en fruit compôte (of jam). Door zelfrijzendbakmeel te vervangen voor amandelmeel en speltbloem, voeg je meer voedingswaarde toe. Ook kun je de jam beter vervangen voor een suikervrije variant of zelf fruit compôte maken. Fruit is al zoet genoeg van zichzelf en heeft zeker bij het indikken tot compôte, geen extra toegevoegde suikers nodig! Deze scones zijn heerlijk voor ontbijt, een uitgebreide brunch of bij de thee in de namiddag. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

471 kcal I 83 gram koolhydraten I 19 gram eiwitten I 13 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Fruitcompote:
    Maak de fruitcompote. Doe hiervoor het rode fruit in een steelpan. Voeg het water, citroensap en het vanille extract toe. Meng goed door. Zet het vuur middelhoog en laat het fruit indikken tot het vocht is opgenomen. Dit proces duurt 10-15 minuten. 

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

  4. Scones:
    In de tussentijd maak je de scones. Doe het speltbloem, amandelmeel, bakpoeder, zout, kaneel en kokosbloesemsuiker in een kom. Gebruik een spatel en meng goed. 

  5. Laat het kokosvet smelten en voeg bij het droge mengsel. Voeg het ei, de amandelmelk, cranberries en het vanille extract toe. Gebruik de spatel en meng tot een geheel. 

  6. Beleg een bakplaat met bakpapier. Gebruik een ijsschep en schep gelijk bollen deeg. Vorm de bollen deeg met je vingers. 

  7. Zet in de voorverwarmde oven. Bak goudbruin gedurende 12 minuten. Laat afkoelen voor gebruik. 

    Serveer de vers gebakken scones met clotted cream en zelfgemaakte fruit compote!

    *Je kunt het fruit compôte vervangen voor (suikervrije) jam naar keuze. Ook kun je de clotted cream vervangen door cream cheese of cottage cheese, voor meer eiwitten en minder vetten

INGREDIËNTEN

  • 200 gram speltbloem

  • 50 gram amandelmeel

  • 2 tl. bakpoeder

  • 2 el. kokosbloesemsuiker 

  • 50 gr. kokosvet

  • 1 ei 

  • 75 ml. amandelmelk 

  • 1tl. kaneel 

  • 1/2 tl. vanille extract 

  • 45 gr. cranberries (ongezoet) 

    Optioneel: 

  • 50g Clotted Cream (of Cream Cheese)


    Fruit Compôte - 1 pot 250 gram (5 servings)

  • 500 gram bevroren roodfruit

  • 1/2 tl. vanille extract

  • 1 tl. citroensap 

  • 100 ml. water 

Vorige
Vorige

GEKARAMELISEERDE PEER MET PISTACHE EN IJS