VOEDZAME CARROTCAKE
SWEETS I 8 stukjes I 40 minuten
Classic carrotcake, maar dan op een voedzame en dus sophisticated manier. Op basis van wholefoods en zonder toegevoegd suiker. Super smaakvol, vezelrijk én glutenvrij. Je kunt de yoghurt en cream cheese vervangen voor een plantaardige versie. De carrotcake is natuurlijk gezoet met maple syrup en heeft zijn warme en kruidige smaak van de koek en speculaaskruiden. Lekker als tussendoortje of voor een feestelijk ontbijt/brunch. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
196 kcal I 16 gram koolhydraten I 10 gram eiwitten I 13 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de havermout, amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en snuf zeezout in een kom en meng goed.
Rasp de wortels en hak de walnoten klein. Voeg bij de droge ingrediënten.
Kluts twee eieren en voeg de yoghurt, het vanille extract en de maple syrup toe. Meng goed en voeg bij de rest. Meng tot een geheel, gebruik hiervoor je handen of een spatel.
Doe het beslag in een ovenbestendige vorm (kies een vorm naar keuze).
Zet de carrotcake in de oven, gedurende 40 minuten.
In de tussentijd maak je de topping. Doe hiervoor in een kommetje de cream cheese, één eetlepel van het sap van de sinaasappel en de honing. Meng goed tot een glad geheel.
Na 40 minuten check je met een sateprikker de carrotcake. Zodra deze droog prikt haal je de carrotcake uit de oven. Laat goed afkoelen!
Als laatste smeer je de bovenkant van de carrotcake met de topping. Verdeel netjes met een spatel.
Maak af met gehakte pecannoten en wat geraspte schil van de sinaasappel.
INGREDIËNTEN
100 gram havermout
50 gram amandelmeel
140 gram wortel
2 tl. speculaaskruiden
Snuf zeezout
2tl. bakpoeder
25 gram walnoten
2 eieren
2el. maple syrup
140 gram Griekse yoghurt
1tl. vanille extract
100 gram cream cheese
1 el. honing
¼ handsinaasappel
pecannoten (voor de garnering)