HAVERMOUT COOKIES MET PURE CHOCOLADE, ABRIKOOS EN PISTACHE

SWEET I 6 stuks I 30 minuten

Een heerlijk recept voor de komende feestdagen: Oat-cookies met pure chocolade, abrikoos en pistache! Geloof me, dit wil je proberen! Naast lekker en voedzaam, zijn deze cookies onwijs makkelijk om te maken. Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste ingrediënten in huis te halen en de stappen te volgen. Serveer de oat-cookies koud of licht verwarmd - als dessert - met een bolletje vanille ijs. Je kunt de abrikoos of pistache prima vervangen door gedroogd fruit of een andere noot naar keuze. De koeken zijn luchtdicht, een week houdbaar. Ideaal om vooraf te maken om er vervolgens lekker van te genieten. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

211 kcal I 15 gram koolhydraten I 6 gram eiwitten I 8 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

  3. Laat het kokosvet smelten in een pannetje. 

  4. Doe in een grote kom de havervlokken, amandelmeel, kaneel en zeezout. Hussel goed door. 

  5. Kluts een ei en voeg deze samen met het vanille extract, maple syrup en gesmolten kokosvet bij de havermix. 

  6. Gebruik een spatel en meng alles tot een stevig geheel. 

  7. Dop de pistachenoten. Snijd de abrikoos in kleine stukjes en hak de pistachenoten en één blokje chocolade fijn. 

  8. Voeg de pistache, chocolade en abrikoos toe aan het geheel en meng goed door elkaar. Gebruik hiervoor een spatel of je handen. 

  9. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. 

  10. Schep met een lepel (of ijsschep) gelijke bollen deeg en druk deze plat op de ovenplaat. Vorm eventueel met je handen tot een ronde vorm. Herhaal dit tot het deeg op is. 

  11. Zet de oat-cookies in de oven en bak gedurende 20-30 minuten goudbruin. 

  12. Na een minuut of 20 beginnen de oat-cookies goudbruin te kleuren. Haal ze dan uit de oven en laat afkoelen. 

  13. In de tussentijd smelt je een blokje pure chocolade ‘au bain marie’. Drizzle de gesmolten chocolade over de oat-cookies. Laat de chocolade afkoelen voor je de cookies serveert. 

INGREDIËNTEN

  • 100 gram grove havervlokken

  • 35 gram amandelmeel 

  • 2 tl. kaneel 

  • 1tl. vanille extract 

  • 2 el. kokosvet 

  • 1el. maple syrup 

  • ½ tl. kokosvet 

  • 1 ei 

  • 2 abrikozen (ongezwaveld) 

  • 20 gram pure chocolade 

  • 20 gram pistache noten 

  • ½ tl. grof zeezout

Volgende
Volgende

VOEDZAME CARROTCAKE