MAKREELSALADE, HUMMUS, ROMAINE EN CITROEN

LUNCH I 1 portie

Vette vis, zoals makreel, bevat veel omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn super goed voor je hersen, hormonen en hart-en bloedvaten. Omega-3 vetten behoren tot de onverzadigde vetten, de goede vetten waarvan we dagelijks voldoende binnen moeten krijgen. Deze toast helpt je daarbij! De combinatie van romaine, makreelsalade, hummus en verse peper is super lekker en smaakvol. Zorg dat je altijd een goede kwaliteit van (duurzame) makreel koopt, liever bij de visboer vandaan dan de supermarkt. Hoe beter de kwaliteit van makreel, hoe zachter van structuur, voedzamer en smaakvoller! ENJOY!


Voedingswaarde per portie

453 kcal I 29 gram koolhydraten I 24 gram eiwitten I 25 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 1 zuurdesem toast 

  • 80 gram verse makreelfilet (duurzaam gevangen)

  • 1tl. kappertjes 

  • 1tl. mayonnaise

  • 10 gram verse peterselie 

  • 2 el. verse hummus 

  • 4 schijfjes komkommer 

  • 2 grote bladeren romaine sla 

  • ½ citroen 

  • ¼ rode ui

  • grof zeezout, verse peper 

BEREIDING

  • Verzamel alle ingrediënten. 

  • Maak eerst de makreelsalade. Hak de kappertjes en peterselie fijn. Doe deze samen met de makreelfilet, mayonaise, verse peper, snufje zout en citroensap in een kom. Gebruik een vorm om alles goed te mengen. Zet apart. 

  • Toast de zuurdesem toast in een broodrooster. 

  • Snijd de komkommer in plakjes, snijd de rode ui in ringen en spoel de bladeren van de romaine goed af. 

  • Besmeer de toast met hummus. Beleg met romaine, komkommer en maak af met de makreelsalade en rode ui. Voeg peper of zout toe naar smaak. 

Vorige
Vorige

CRACKER HUMMUS, AVOCADO, GEITENKAAS, TOMAAT EN TUINKERS

Volgende
Volgende

PEULVRUCHTEN SALADE MET GRANAATAPPEL, VENKEL EN HONING-MOSTERD