PEULVRUCHTEN SALADE MET GRANAATAPPEL, VENKEL EN HONING-MOSTERD

LUNCH I 1 portie

Deze peulvruchten salade is een ideale manier om meer plantaardige eiwitten binnen te krijgen. De combinatie met avocado, komkommer, granaatappelpitten en honing-mosterd is puur en smaakvol. Een ideale salade wanneer je nog niet zo bekend bent met het eten van peulvruchten. Maak de salade van tevoren en neem hem mee voor lunch naar werk. Optioneel kun je kip of feta toevoegen, wanneer je de verhouding aan eiwitten wilt vergroten. Deze Sophisticated salade is super kleurrijk, fris en voedzaam. De honing-mosterd dressing geeft pit en een extra zoete smaak. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

283 kcal I 27 gram koolhydraten I 7 gram eiwitten I 14 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 50 gram kikkererwten (uit blik)

  • 30 gram doperwten 

  • 20 gram platte peterselie 

  • 2 grote bladeren romaine sla 

  • ¼ avocado

  • 20 gram komkommer

  • ½ citroen(sap)

  • ¼ venkel 

  • 10 gram rauwe amandelen 

  • 1 tl. dijon mosterd 

  • 1 tl. honing (of maple syrup)

  • 1el. olijfolie 

  • 1tl. witte wijnazijn 

  • grof zeezout, verse peper 

    *Optioneel: Feta of kipfilet 

BEREIDING

  • Verzamel alle ingrediënten. 

  • Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel goed af. Laat uitlekken. 

  • Blancheer de doperwten, door ze kort te koken (5 minuten) en vervolgens in koud water te leggen. Was de romaine. 

  • In de tussentijd maak je de marinade. Hiervoor doe je het sap van een halve citroen, samen met mosterd, honing, witte wijnazijn, olijfolie, zout en peper in een kommetje. Meng goed. 

  • Vervolgens snijd de je komkommer in stukjes, hak je de romaine bladeren en peterselie fijn. Gebruik een dunschiller om de venkel flinterdun te snijden. 

  • Doe de groenten in een ruime kom, samen met de granaatappelpitten, kikkererwten en doperwten. Meng goed. 

  • Hak de amandelen fijn en snijd de avocado in blokjes. 

  • Als laatste voeg je de amandel en avocado toe en maak je de salade af met de honing-mosterd dressing. 

Vorige
Vorige

MAKREELSALADE, HUMMUS, ROMAINE EN CITROEN

Volgende
Volgende

WRAP BIESLOOK CREAM CHEESE EN ROSBIEF