FRISSE QUINOASALADE MET EDAMAME, KOMKOMMER, TOMAAT, KIPFILET, PETERSELIE EN BASILICUM

LUNCH I 1 portie I 20 minuten

Deze frisse en voedzame salade is ideaal om vooraf te preppen. Quinoa is een glutenvrij graan, laag in koolhydraten, hoog in eiwitten en vezels. Je kunt quinoa gekookt zowel warm als koud eten en is vrij simpel van smaak. Daarom is quinoa een ideaal glutenvrij graan als basis voor salades. Dit recept is ook heel lekker met geitenkaas of feta. Ook kun je in dit basisrecept variëren met groenten. Zo is deze salade ook lekker met bietjes, avocado, bosui of gegrilde courgette. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

468 kcal I 47 gram koolhydraten I 25 gram eiwitten I 23 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 50 gram gekleurde quinoa 

  • 50 gram gerookte kipfilet 

  • 50 gram komkommer 

  • 1 tomaat 

  • 50 gram edamame 

  • 10 gram peterselie 

  • 5 gram basilicum 

  • 2el. olijfolie

  • 1el. witte wijnazijn

  • 1tl. honing

  • 1el. citroensap 

  • grof zeezout en peper

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. 

  3. Snijd de komkommer en tomaat in stukjes. Hak de basilicum en de peterselie fijn. 

  4. Meng voor de dressing de olijfolie, witte wijnazijn, honing en citroensap. Breng op smaak met peper en grof zeezout. 

  5. Check in de tussentijd de quinoa en laat deze afkoelen, zodra deze ready is.

  6. Snijd de kipfilet in blokjes of plakjes naar keuze.

  7. Maak vervolgens de salade op. Meng hiervoor de quinoa met de groenten, dressing en kipfilet. Voeg naar smaak grof zeezout en peper toe.

Vorige
Vorige

3X VARIATIE BELEG MET COTTAGE CHEESE (HÜTTENKÄSE)

Volgende
Volgende

KAASTOSTI MET KIMCHI EN BIESLOOK