FRISSE QUINOASALADE MET EDAMAME, KOMKOMMER, TOMAAT, KIPFILET, PETERSELIE EN BASILICUM
LUNCH I 1 portie I 20 minuten
Deze frisse en voedzame salade is ideaal om vooraf te preppen. Quinoa is een glutenvrij graan, laag in koolhydraten, hoog in eiwitten en vezels. Je kunt quinoa gekookt zowel warm als koud eten en is vrij simpel van smaak. Daarom is quinoa een ideaal glutenvrij graan als basis voor salades. Dit recept is ook heel lekker met geitenkaas of feta. Ook kun je in dit basisrecept variëren met groenten. Zo is deze salade ook lekker met bietjes, avocado, bosui of gegrilde courgette. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
468 kcal I 47 gram koolhydraten I 25 gram eiwitten I 23 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
50 gram gekleurde quinoa
50 gram gerookte kipfilet
50 gram komkommer
1 tomaat
50 gram edamame
10 gram peterselie
5 gram basilicum
2el. olijfolie
1el. witte wijnazijn
1tl. honing
1el. citroensap
grof zeezout en peper
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de komkommer en tomaat in stukjes. Hak de basilicum en de peterselie fijn.
Meng voor de dressing de olijfolie, witte wijnazijn, honing en citroensap. Breng op smaak met peper en grof zeezout.
Check in de tussentijd de quinoa en laat deze afkoelen, zodra deze ready is.
Snijd de kipfilet in blokjes of plakjes naar keuze.
Maak vervolgens de salade op. Meng hiervoor de quinoa met de groenten, dressing en kipfilet. Voeg naar smaak grof zeezout en peper toe.