LINZENSALADE MET VELDSLA, VIJG, GEGRILDE COURGETTE, BURRATA EN BALSAMICO

LUNCH I 1 portie I 5 - 20 minuten

Deze salade met linzen, vijg en burrata is één van mijn favorieten! Super voedzaam, smaakvol, kleurrijk en makkelijk om te maken. Vijgen zijn een super voedzame fruitsoort: rijk aan vitamine A (goed voor de huid) en B-vitamines (goed voor de stofwisseling). Linzen zijn rijk aan plantaardige eiwitten en zachte vezels. Je kunt de burrata in dit recept ook gemakkelijk vervangen door buffelmozzarella of zachte geitenkaas. Eet je liever geen lactose? Vervang de burrata dan voor kipfilet - voor extra eiwitten. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

466 kcal I 49 gram koolhydraten I 17 gram eiwitten I 20 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 100 gram linzen (uit blik)

  • 1 grote hand veldsla 

  • 1 bosui 

  • 1 vijg 

  • 1 mini burrata 

  • 30 gram courgette 

  • 30 gram komkommer

  • 1 el. olijfolie 

  • 1 el. balsamico azijn 

  • 10 gram pijnboompitten

BEREIDING

  1. Verzamel de ingrediënten. 

  2. Spoel in een vergiet de linzen goed af en laat deze uitlekken. 

  3. Snijd de courgette doormidden en vervolgens in halve maantjes. Marineer met een beetje olijfolie en zout. 

  4. Rooster de pompoenpitten goudbruin, zet apart. 

  5. Gebruik vervolgens dezelfde pan voor het grillen van de courgette. Gril de Courgette aan beide kanten (5 minuten) gaar. Laat afkoelen. 

  6. Snijd in de tussentijd de bosui in ringen en de komkommer in blokjes. 

  7. Doe de gegrilde courgette samen met de linzen, bosui en komkommer in een kom. Voeg hierbij de veldsla, olijfolie en balsamico toe. Hussel goed, gebruik hiervoor een slabestek. 

  8. Schep de salade op een bord. Snijd de vijg in vieren. 

  9. Serveer de salade met vijg, gescheurde burrata en geroosterde pijnboompitten.

  10. Maak af met peper en grof zeezout naar smaak. 

*Tip: grill de courgette van tevoren, dat scheelt tijd wanneer je de salade opmaakt.

Vorige
Vorige

VOLKOREN RIJSTSALADE MET GEROOSTERDE POMPOEN, KIKKERERWTEN, SPINAZIE EN WALNOTEN

Volgende
Volgende

TOAST BURRATA MET RODE BIET EN GEGRILDE COURGETTE