TOAST BURRATA MET RODE BIET EN GEGRILDE COURGETTE

LUNCH I 1 portie I 5 - 10 minuten

Zowel in een salade als op toast zijn burrata, courgette en biet een verrassend lekkere combinatie. Misschien gek, bietjes op brood - maar zeker de moeite waard om te proberen. Eet je liever lactosevrij? Vervang de burrata dan voor verse hummus. Ook kun je in dit recept de biet weglaten en vervangen voor vijg. Met deze toast krijg je op een makkelijke manier meer (verschillende) groenten binnen. Courgette, biet en rucola bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. Leuk om van dit recept kleinere versies te serveren als borrelhapje. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

349 kcal I 30 gram koolhydraten I 13 gram eiwitten I 17 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 1 snee zuurdesem

  • 1 bol burrata

  • 1 gekookte rode biet (a 30 gram)

  • 4 schijfjes gegrilde courgette (a 30 gram)

  • balsamico creme 

  • peper en grof zeezout 

  • handje rucola 

  • 1 el. pijnboompitten

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  1. Snijd de courgette in vier plakken en marineer met olijfolie, peper en zout. Grill vervolgens in een grillpan aan beide kanten 5 minuten. Laat afkoelen. 

  2. In de tussentijd toast je de snee zuurdesembrood in een toaster en snijd je de biet in dunne plakjes. 

  3. Rooster de pijnboompitten. 

  4. Beleg de geroosterde snee zuurdesem met de bol burrata. Het beste kun je de bol burrata met je vingers open breken en deze verdelen over het brood. 

  5. Beleg vervolgens met de courgette en biet. 

  6. Maak af met wat rucola, geroosterde pijnboompitten en een drizzle balsamico crème. 

  7. Breng op smaak met peper en grof zeezout. 

*Tip: grill de courgette van tevoren, dat scheelt tijd wanneer je de toast opmaakt.

Vorige
Vorige

LINZENSALADE MET VELDSLA, VIJG, GEGRILDE COURGETTE, BURRATA EN BALSAMICO

Volgende
Volgende

BASIS RECEPT SHAKSHUKA MET EI, GEITENKAAS EN AVOCADO