HALLOUMI COUSCOUSSALADE MET PEULVRUCHTEN

LUNCH I 1 portie | 20 minuten

Naast dat granaatappelpitten kleur geven aan je gerecht, bevatten deze kleine pitten onwijs veel antioxidanten. Dit zijn stofjes die de gezondheid ondersteunen. Deze frisse, kleurrijke en voedzame salade is ideaal voor lunch of diner. Kikkererwten en doperwten zijn een super bron van plantaardige eiwitten en leveren veel vezels. Hierdoor blijf je langer verzadigd en blijft de bloedsuikerspiegel stabiel. Niet zo fan van halloumi, laat deze dan achterwege of vervang deze voor mozzarella of kipfilet. Een ideale salade om van tevoren te preppen. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

810 kcal I 81 gram koolhydraten I 45gram eiwitten I 28 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 50 gram spelt couscous 

  • 50 gram kikkererwten 

  • 50 gram doperwten 

  • 50 gram zoete aardappel 

  • 50 gram courgette

  • 40 gram granaatappelpitten

  • 40 gram rucola 

  • 20 gram verse peterselie 

  • ½ citroensap

  • olijfolie

  • grof zout, peper

  • ⅓ tl. knoflookpoeder 

  • ⅓ tl. za’atar kruiden

  • 100 gram halloumi 

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de verse peterselie fijn. 

  3. Snijd de zoete aardappel in grootte naar keuze en marineer met olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder. Leg op een ovenplaat en zet in de oven gedurende 10 minuten. 

  4. Bereid de couscous volgens instructies op de verpakking. 

  5. Kook de doperwten in een steelpan gedurende 5 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. 

  6. In de tussentijd doe je de kikkererwten in een vergiet en spoel je deze goed af. Laat uitlekken. 

  7. Snijd de courgette in blokjes. Doe deze vervolgens in een kom, samen met de kikkererwten. Marineer met olijfolie, peper, zout en za’atar kruiden. 

  8. Haal de ovenplaat met zoete aardappel uit de oven, hussel goed door en voeg de courgette en kikkererwten bij de zoete aardappel. Zet terug in de oven voor een extra 10 minuten. 

  9. Snijd de halloumi in plakken van een halve centimeter en grill in een (grill)pan gaar. 

  10. Haal de ovenplaat uit de oven en doe de zoete aardappel, kikkererwten en courgette in een schaal. Voeg de couscous, doperwten, granaatappelpitten en rucola toe. Hussel goed en breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout. 

  11. Serveer de salade met gegrilde halloumi.

Vorige
Vorige

WRAP BIESLOOK CREAM CHEESE EN ROSBIEF

Volgende
Volgende

TOAST KIPROLLADE EN BIESLOOK CREAM CHEESE