HALLOUMI COUSCOUSSALADE MET PEULVRUCHTEN
LUNCH I 1 portie | 20 minuten
Naast dat granaatappelpitten kleur geven aan je gerecht, bevatten deze kleine pitten onwijs veel antioxidanten. Dit zijn stofjes die de gezondheid ondersteunen. Deze frisse, kleurrijke en voedzame salade is ideaal voor lunch of diner. Kikkererwten en doperwten zijn een super bron van plantaardige eiwitten en leveren veel vezels. Hierdoor blijf je langer verzadigd en blijft de bloedsuikerspiegel stabiel. Niet zo fan van halloumi, laat deze dan achterwege of vervang deze voor mozzarella of kipfilet. Een ideale salade om van tevoren te preppen. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
810 kcal I 81 gram koolhydraten I 45gram eiwitten I 28 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
50 gram spelt couscous
50 gram kikkererwten
50 gram doperwten
50 gram zoete aardappel
50 gram courgette
40 gram granaatappelpitten
40 gram rucola
20 gram verse peterselie
½ citroensap
olijfolie
grof zout, peper
⅓ tl. knoflookpoeder
⅓ tl. za’atar kruiden
100 gram halloumi
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de verse peterselie fijn.
Snijd de zoete aardappel in grootte naar keuze en marineer met olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder. Leg op een ovenplaat en zet in de oven gedurende 10 minuten.
Bereid de couscous volgens instructies op de verpakking.
Kook de doperwten in een steelpan gedurende 5 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
In de tussentijd doe je de kikkererwten in een vergiet en spoel je deze goed af. Laat uitlekken.
Snijd de courgette in blokjes. Doe deze vervolgens in een kom, samen met de kikkererwten. Marineer met olijfolie, peper, zout en za’atar kruiden.
Haal de ovenplaat met zoete aardappel uit de oven, hussel goed door en voeg de courgette en kikkererwten bij de zoete aardappel. Zet terug in de oven voor een extra 10 minuten.
Snijd de halloumi in plakken van een halve centimeter en grill in een (grill)pan gaar.
Haal de ovenplaat uit de oven en doe de zoete aardappel, kikkererwten en courgette in een schaal. Voeg de couscous, doperwten, granaatappelpitten en rucola toe. Hussel goed en breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout.
Serveer de salade met gegrilde halloumi.