ZALM MET GROENE ASPERGES EN KRIELTJES
DINER I 2 porties
Een heerlijk veelzijdig, voedzaam en smaakvol recept. Door de krieltjes eerst te koken, worden ze extra zacht in de oven. Krieltjes leveren veel zetmeel, of te wel langzame koolhydraten. De doperwten leveren extra vezels en eiwitten, die goed samengaan met de omega-3 vetten uit de zalm. Door de knoflook en verse kruiden, krijgt dit recept onwijs veel smaak. Zijn de groene asperges niet in het seizoen? Ook lekker met bimi of een andere groene groente naar keuze. Niet zo fan van dille, vervang deze voor (extra) verse peterselie. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
564 kcal I 25 gram koolhydraten I 37 gram eiwitten I 35 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
2 verse zalmmoten (150 gram per stuk)
100 gram groene asperges
150 gram krieltjes (met schil)
100 gram doperwten
25 gram dille
25 gram peterselie
1el. pijnboompitten
1/2 citroen
2 tenen verse knoflook
grof zeezout en peper
olijfolie
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Doe de krieltjes met koud water in een pan en kook gedurende 8 minuten zacht. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Maak de marinade voor de zalm. Hak hiervoor de dille en een knoflookteen fijn. Doe deze samen met 2 eetlepels olijfolie, sap van ½ citroen, peper en zeezout in een kommetje en meng goed. Marineer de zalmmoten met de marinade en zet apart.
Check in de tussentijd de krieltjes. Giet deze af en laat afkoelen.
Spoel de asperges af en verwijder het uiteinde van de stengel. Leg de asperges op een ovenplaat en marineer met olijfolie, peper en zeezout.
Hak de tweede knoflookteen en de peterselie fijn.
Leg de krieltjes naast de asperges op de ovenplaat. Marineer deze met olijfolie, grof zout, peper en de fijngehakte knoflook en peterselie.
Zet de ovenplaat met krieltjes en asperges in de oven gedurende 25 minuten.
Na 10 minuten hussel je de krieltjes en asperges. Nu leg je ook de gemarineerde moten zalm op de ovenplaat. Zet terug in de oven voor nog eens 15 minuten.
Kook in de tussentijd de doperwten gaar in kokend water en rooster je de pijnboompitten.
Na 15 minuten haal je de ovenplaat uit de oven.
Verdeel de krieltjes, asperges, doperwten en zalm over twee borden. Maak af met geroosterde pijnboompitten en peper en grof zeezout naar smaak.