BEEF TERIYAKI MET NOEDELS

DINER I 2 porties

Zelf je teriyaki saus maken maakt echt het verschil als je minder suikers wilt eten. Vooral aan sauzen, marinades of dressings worden veel suikers toegevoegd. Zelf de teriyaki maken is ook nog eens veel smaakvoller. Wanneer je drie groenten kiest met ieder een andere kleur, creëer je veelzijdigheid. Tamari is de glutenvrije versie van sojasaus. Wanneer je voorkeur hebt voor glutenvrij, kun je ook kiezen voor volkoren rijst- of boekweit noedles. Dit recept is ook heel lekker met (zilvervlies)rijst. Het biefstuk in dit recept kun je goed vervangen voor kipfilet. Beide zijn een goede bron van eiwitten. ENJOY! 


Voedingswaarde per portie

506 kcal I 53 gram koolhydraten I 16 gram eiwitten I 41 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 200 gram biefstuk 

  • 100 gram rijstnoedels 

  • ½  gele paprika 

  • ½  rode paprika

  • 100 gram bimi (broccolini)

  • 100 gram shiitake 

  • 2 stengels bosui

  • 1 el. sesamzaad

    Teriyaki saus:

  • ½ limoen

  • 4 el. tamari (of sojasaus)

  • 2 el. sesamolie

  • 1el. maple syrup

  • 1cm verse gember

  • 1 knoflookteen

  • ½ verse rode peper

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Maak zelf je teriyaki saus. Rasp hiervoor de gember (schil verwijderd), knoflookteen en rode peper. 

  3. Doe deze samen met het sap van een halve limoen, tamari, sesamolie en maple syrup in een kommetje. Meng goed.

  4. Snijd de biefstuk in reepjes en marineer deze in de teriyaki. Zet apart. 

  5. In de tussentijd snijd je de paprika’s in repen, de bimi in de lengte doormidden en snijd je de shiitake in reepjes. 

  6. Breng in een pan ruim kokend water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook volgens de instructies op de verpakking.

  7. Zet een steelpan op het vuur en bak het biefstuk zonder extra olie in een pan. Na 3 minuten voeg je de groenten toe en bak je deze mee. 

  8. Zodra de noedels gaar zijn, giet je deze af en voeg je ze bij de biefstuk en groenten in de pan. 

  9. Hussel goed door en verdeel het geheel over twee borden. 

  10. Maak af met sesamzaadjes en in ringen gesneden bosui.

Vorige
Vorige

KIP PARMA MET COUSCOUS

Volgende
Volgende

ZALM MET GROENE ASPERGES EN KRIELTJES