EIWITRIJKE RIJSTBOWL MET GEKRUIDE KIP

DINER I 1 portie

Zilvervliesrijst is voedzamer dan witte rijst. Dit komt doordat bij zilvervliesrijst het vezelrijke velletje rondom de korrel niet is verwijderd. Hierdoor is zilvervliesrijst niet alleen vezelrijker, maar ook eiwitrijker. En dus beter voor de bloedsuikerspiegel. De Curry Madras kruiden geven extra smaak aan het gerecht, deze kun je ook goed vervangen door een kruidenmix naar keuze. Hüttenkäse is laag in vetten, maar onwijs hoog in eiwitten. Hierdoor een super eiwitrijke toevoeging. Een heerlijk recept voor na het sporten. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

639 kcal I 64 gram koolhydraten I 55 gram eiwitten I 18 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 100 gram verse spinazie

  • ½ courgette

  • 2 stengels bosui

  • 1 (kleine) teen verse knoflook 

  • 70 gram zilvervliesrijst 

  • 100 gram hüttenkäse

  •  3 takjes verse dille (10 gram)

  • 150 gram kipfilet 

  • 1tl. Curry Madras kruiden (Jonnie Boer)

  • 1el. geroosterde pompoen- en pijnboompitten 

  • grof zeezout en peper 

  • olijfolie 

  • klontje grasboter

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Marineer de kipfilet met olijfolie en de Curry Madras kruiden. 

  3. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar. 

  4. Laat een klontje grasboter smelten en bak de kipfilet in een pan. 

  5. Snijd de bosui in ringen en de courgette in stukjes. Bak in de pan met olie, fijngehakte knoflook, peper en een snuf zeezout. Voeg de spinazie toe en bak mee. 

  6. Check in de tussentijd de zilvervliesrijst. 

  7. Schep de rijst op je bord, samen met de gebakken groenten en kipfilet. 

  8. Maak af met hüttenkäse, verse dille, geroosterde pitten en zeezout en peper naar smaak.

Vorige
Vorige

ZALM MET GROENE ASPERGES EN KRIELTJES

Volgende
Volgende

ITALIAANSE ORZO MET KIPGEHAKTBALLEN