EIWITRIJKE RIJSTBOWL MET GEKRUIDE KIP
DINER I 1 portie
Zilvervliesrijst is voedzamer dan witte rijst. Dit komt doordat bij zilvervliesrijst het vezelrijke velletje rondom de korrel niet is verwijderd. Hierdoor is zilvervliesrijst niet alleen vezelrijker, maar ook eiwitrijker. En dus beter voor de bloedsuikerspiegel. De Curry Madras kruiden geven extra smaak aan het gerecht, deze kun je ook goed vervangen door een kruidenmix naar keuze. Hüttenkäse is laag in vetten, maar onwijs hoog in eiwitten. Hierdoor een super eiwitrijke toevoeging. Een heerlijk recept voor na het sporten. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
639 kcal I 64 gram koolhydraten I 55 gram eiwitten I 18 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
100 gram verse spinazie
½ courgette
2 stengels bosui
1 (kleine) teen verse knoflook
70 gram zilvervliesrijst
100 gram hüttenkäse
3 takjes verse dille (10 gram)
150 gram kipfilet
1tl. Curry Madras kruiden (Jonnie Boer)
1el. geroosterde pompoen- en pijnboompitten
grof zeezout en peper
olijfolie
klontje grasboter
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Marineer de kipfilet met olijfolie en de Curry Madras kruiden.
Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking gaar.
Laat een klontje grasboter smelten en bak de kipfilet in een pan.
Snijd de bosui in ringen en de courgette in stukjes. Bak in de pan met olie, fijngehakte knoflook, peper en een snuf zeezout. Voeg de spinazie toe en bak mee.
Check in de tussentijd de zilvervliesrijst.
Schep de rijst op je bord, samen met de gebakken groenten en kipfilet.
Maak af met hüttenkäse, verse dille, geroosterde pitten en zeezout en peper naar smaak.