VOEDZAME PIZZA - 2 VARIATIES
DINER I 1 pizza I 20 minuten
Eet je pizza? Doe het goed én maak er een feestje van! Deze twee variaties op pizza zijn ideaal om te delen, of om lekker voor jezelf te houden. De Sophisticated tip voor een voedzame pizza: Beleg je pizza bodem met verse en kleurrijke ingrediënten! Zo verhoog je niet alleen de voedingswaarde, maar voeg je ook meer smaak toe. Handig is om de courgette flinterdun te schillen (of snijden) zodat deze mooi gaart in de oven. Ook kun je variëren met ingrediënten naar keuze, denk aan champignons, parmaham of een beetje balsamico crème. Deze twee variaties op pizza’s zijn niet alleen een feestje voor het oog, maar ook voor je smaakpapillen. ENJOY!
VARIATIE 1 - Pizza met cream cheese, courgette, rode ui, rucola en pijnboompitten
1 volkoren pizzabodem (optioneel: wrap of pita)
2 el. cream cheese
½ courgette
1 kleine rode ui
10 gram parmenzaanse kaas
hand rucola
geroosterde pijnboompitten
grof zeezout, peper
olijfolie
Bereiding
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Besmeer de pizzabodem met cream cheese.
Gebruik een dunschiller of kaasschaaf (doe voorzichtig!) en snijd dunne plakken courgette. Snijd de ui in ringen.
Beleg de pizzabodem met courgetteslierten, uiringen en rasp parmezaanse kaas over het geheel. Maak af met peper en grof zeezout.
Rooster de pizza in de oven gedurende 15-20 minuten.
Rooster in de tussentijd de pijnboompitten bruin om laag vuur.
Zodra de pizza klaar is, maak je deze af met rucola, geroosterde pijnboompitten en een drizzle olijfolie. Breng op smaak met grof zeezout en peper.
Voedingswaarde per pizza:
800 kcal I 114 gram koolhydraten (67%) I 27 gram eiwitten (14%) I 23 gram vetten (26%)
VARIATIE 2 - Pizza met tomatensaus, courgette, burrata, pesto en rucola
1 volkoren pizzabodem (optioneel: wrap of pita)
3el. tomaten passata (of tomatensaus)
½ courgette
50 gram burrata (1 mini bol)
1el. verse pesto
hand rucola
geroosterde pijnboompitten
grof zeezout en peper naar smaak
olijfolie
grof zeezout, peper
Bereiding
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Besmeer de pizzabodem met de tomatenpassata.
Gebruik een dunschiller of kaasschaaf (doe voorzichtig!) en snijd dunne plakken courgette.
Beleg de pizzabodem met courgetteslierten, besprenkel met olijfolie, peper en grof zeezout.
Rooster de pizza in de oven gedurende 15-20 minuten.
Rooster in de tussentijd de pijnboompitten bruin om laag vuur.
Zodra de pizza klaar is, haal je deze uit de oven.
Beleg de pizza met burrata, verse pesto, rucola en geroosterde pijnboompitten. Maak af met een drizzle olijfolie. En breng op smaak met grof zeezout en peper.
Voedingswaarde per pizza:
872 kcal I 112 gram koolhydraten (50%) I 21 gram eiwitten (12%) I 30 gram vetten (35%)