LINZEN DAHL MET GARAM MASALA, AVOCADO EN YOGHURT

DINER I 2 porties I 20 -30 minuten

Dahl is een heerlijk warme en winterse maaltijd. Super voedzaam, veelzijdig en makkelijk om zelf te maken. Dahl is een linzenstoof met verse groenten en kruiden. Garam Masala is een kruidenmix op basis van komijn, koriander, kardemom, kaneel en kruidnagel. Warme specerijen die onwijs heilzaam (goed voor lichaam en geest) zijn voor je gezondheid. De koriander in dit recept kun je goed vervangen voor peterselie. Ook kun je de Griekse yoghurt makkelijk vervangen door een plantaardige variant. De linzen in dit recept zorgen voor extra vezels en plantaardige eiwitten. ENJOY!


Voedingswaarde per 1 portie

735 kcal I 75 gram koolhydraten I 14 gram eiwitten I 28 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 300 gram linzen (uit blik)

  • 1 rode ui 

  • 100 gram wortel  (1 stuk)

  • 1 el. tomatenpuree

  • 1 teen knoflook

  • 2 el. Garam Masala kruiden (tip: Johnnie Boer kruiden)

  • 270 ml. kokosmelk (uit blik)

  • ½ avocado 

  • 100 gram Griekse yoghurt 

  • 2 pitabrood (volkoren/spelt)

  • 10 gram koriander (of peterselie) 

  • sesamzaadjes

  • 1 klontje grasboter

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Doe de linzen in een vergiet en laat uitlekken. 

  3. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de wortel in kleine stukjes. 

  4. Zet een pan op het vuur. Laat een klontje boter smelten. 

  5. Doe de gesneden groenten in de pan en bak gedurende 5 minuten. 

  6. Voeg de tomatenpuree, de Garam Masala kruiden, de kokosmelk en de linzen toe. Gebruik een spatel en meng goed. 

  7. Zet het vuur laag en laat de dahl indikken, gedurende 20 minuten. 

  8. Zodra de dahl bijna klaar is, hak je de koriander (of peterselie) fijn, snijd je de avocado in de lengte in plakken. Rooster de volkoren pita’s. 

  9. Verdeel de dahl over twee borden. Serveer met plakjes avocado, Griekse yoghurt, verse koriander, sesamzaadjes en pitabrood.

Vorige
Vorige

POMPOENRISOTTO MET TIJM, GEITENKAAS EN GEROOSTERDE POMPOENPITTEN

Volgende
Volgende

VOEDZAME PIZZA - 2 VARIATIES