MEXICAANSE TACO’S MET KIPFILET, SOUR CREAM, AVOCADO, SRIRACHA EN KORIANDER
DINER I 2 porties I 30 minuten
Super smaakvol, makkelijk en voedzaam! Deze taco’s met kip, groenten, avocado, sour cream en sriracha is een heerlijk toegankelijk recept. Voor de makkelijke kok kun je een gemengd zakje Mexicaanse groenten gebruiken. Wil je echt vers? Stel dan je eigen samenstelling aan groenten samen. Gebruik in dit recept de Picadillo kruiden van de Johnnie Boer lijn - gewoon te koop bij de normale supermarkt. Deze kruidenmix werkt heel goed in Mexicaanse gerechten. Ook heel lekker om je zoete aardappel mee te marineren! ENJOY!
Voedingswaarde per 1 portie
541 kcal I 40 gram koolhydraten I 33 gram eiwitten I 23 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
6 taco schelpen
200 gram kipfilet
400 gram mexicaanse roerbak groenten (of een eigen samenstelling mexicaanse groenten)
125 gram sour cream
½ avocado
sriracha
4 takjes koriander
1el. picadillo kruiden (Johnnie Boer)
2el. olijfolie
½ limoen
grof zeezout en peper naar smaak
*Optioneel: Romaine sla
BEREIDINGSWIJZE
Verzamel alle ingrediënten.
Snijd de kipfilet in reepjes en doe in een kom. Marineer met olijfolie, grof zeezout en de picadillo kruiden.
Bak de kipfilet in een steelpan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Voeg de Mexicaanse roerbakmix bij de kipfilet in de pan. Roerbak mee tot een geheel.
In de tussentijd verwarm je de taco schelpen in de oven - houd ze goed in de gaten.
Doe de sour cream in een kommetje en meng met het sap van een halve limoen.
Snijd de halve avocado in reepjes, pluk de blaadjes van de koriander.
Bouw de taco’s op. Begin met een blad romaine sla (optioneel), vervolgens de gebakken kip met Mexicaanse groenten, een plakje avocado, een dotje sour cream, drizzle van sriracha en maak af met wat blaadjes koriander.