VERSE RODE PASTA MET BURRATA
DINER I 2 porties
Spaghetti met verse pastasaus en burrata. Wie houdt er niet van?! Door zelf de pastasaus te maken, voeg je gemakkelijk groenten toe en weet je zeker dat je saus vers is. Zo bevat deze pastasaus vier soorten groenten en verse kruiden, super voedzaam! Door het toevoegen van de bol burrata en het verwerken van verse groenten, bevat dit recept naast koolhydraten ook eiwitten en vezels. Hierdoor blijft de bloedsuikerspiegel stabiel. Voeg extra rucola toe voor meer kleur. Zo is je maaltijd voedzaam, kleurrijk en gevarieerd. Heb je voorkeur voor glutenvrij? Vervang de spaghetti dan voor een glutenvrije optie. ENJOY!
Voedingswaarde per 1 portie
462 kcal I 60 gram koolhydraten I 35 gram eiwitten I 30 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
100 gram spaghetti
1 pot gepelde tomaten in blik
1el. tomatenpuree
10 cherry tomaten
½ aubergine
1 rode ui
1 stengel bleekselderij
chiliflakes
1 teen knoflook
1 bouillonblokje (gistvrij, biologisch of verse botten bouillon)
blaadjes van 2 takjes verse oregano
klontje grasboter
20 gram basilicum
40 gram rucola
200 ml water
grof zeezout en peper
100 gram burrata (2 mini burrata)
BEREIDINGSWIJZE
Verzamel alle ingrediënten.
Snipper de ui, snijd de bleekselderij in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Laat een klontje grasboter smelten in een pan (met dikke bodem). Voeg de ui, bleekselderij en knoflook toe en bak gedurende 3 minuten.
In de tussentijd snijd je de aubergine in kleine blokjes en de cherrytomaten doormidden. Voeg deze bij de groenten in de pan. Bak gedurende 5 minuten.
Meng een bouillon blokje met 300 ml. kokend water. Pluk vervolgens de blaadjes van de oregano en hak deze fijn.
Voeg de bouillon, samen met de gehakte oregano, blik gepelde tomaten en de tomatenpuree bij de groenten in de pan. Meng goed door met een spatel.
Voeg wat grof zout, peper en een ⅓ tl. chili flakes toe (houd je van meer spice, vergroot dan de hoeveelheid chiliflakes).
Zet het vuur laag en laat de saus pruttelen. Het vocht zal verdwijnen, waardoor de saus indikt. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.
Zodra de saus ingedikt is. Kook je de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Giet de pasta af en meng deze door de verse pastasaus.
Serveer de pasta met een bol burrata en verse blaadjes basilicum.
Optioneel: Voeg voor extra groenten een handje rucola toe, of eet de pasta met extra gegrilde groenten.