HARISSA KIP MET GEGRILDE GROENTEN EN YOGHURT DIP
DINER I 1 portie
Een onwijs simpel, veelzijdig, smaakvol en kleurrijk recept. Gegrilde ovengroenten met harissa kipfilet en een frisse yoghurt dip. Dit recept heeft een perfecte balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. De rijke smaak van Harissa gaat goed samen met de frisse yoghurt dip. Gebruik skyr in plaats van Griekse yoghurt, om de verhouding in macronutriënten te behouden. Dit recept kun je verrijken met een graansoort (zilvervliesrijst, quinoa, couscous) wanneer je de hoeveelheid koolhydraten wilt verhogen. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
498 kcal I 44 gram koolhydraten I 35 gram eiwitten I 18 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
100 gram kipfilet
1 el. harissa pasta
1 el. olijfolie
100 gram zoete aardappel
100 gram pastinaak (of knolselderij)
50 gram venkel
50 gram bimi (of groene asperge)
40 gram courgette
3 el. skyr (of griekse yoghurt)
½ teen knoflook
10 gram verse peterselie
50 ml. verse citroensap
olijfolie
grof zeezout en peper
knoflookpoeder
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng een eetlepel olijfolie met de harissa en marineer de kipfilet.
Snijd de zoete aardappel, pastinaak, venkel, courgette, pastinaak en bimi in grootte naar keuze. Leg op een ovenplaat en marineer met olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder.
Maak tussen de groenten ruimte voor de gemarineerde kip. Leg deze vervolgens bij de groenten op de ovenplaat. Rooster vervolgens in de oven voor 20 minuten.
In de tussentijd maak je de yoghurt dip. Hiervoor hak je de peterselie en knoflook fijn en snijd de komkommer zo klein mogelijk. Meng de yoghurt, peterselie, komkommer en knoflook in een kommetje. Breng op smaak met citroensap, peper en zeezout.
Na 10 minuten hussel je de groenten door en draai je de kipfilet om.
Serveer de gegrilde groenten met de harissa kipfilet en yoghurtdip.
Maak eventueel af met wat extra fijngesneden peterselie.