HARISSA KIP MET GEGRILDE GROENTEN EN YOGHURT DIP

DINER I 1 portie

Een onwijs simpel, veelzijdig, smaakvol en kleurrijk recept. Gegrilde ovengroenten met harissa kipfilet en een frisse yoghurt dip. Dit recept heeft een perfecte balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten. De rijke smaak van Harissa gaat goed samen met de frisse yoghurt dip. Gebruik skyr in plaats van Griekse yoghurt, om de verhouding in macronutriënten te behouden. Dit recept kun je verrijken met een graansoort (zilvervliesrijst, quinoa, couscous) wanneer je de hoeveelheid koolhydraten wilt verhogen. ENJOY! 


Voedingswaarde per portie

498 kcal I 44 gram koolhydraten I 35 gram eiwitten I 18 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 100 gram kipfilet 

  • 1 el. harissa pasta 

  • 1 el. olijfolie 

  • 100 gram zoete aardappel 

  • 100 gram pastinaak (of knolselderij) 

  • 50 gram venkel 

  • 50 gram bimi (of groene asperge) 

  • 40 gram courgette 

  • 3 el. skyr (of griekse yoghurt) 

  • ½ teen knoflook 

  • 10 gram verse peterselie 

  • 50 ml. verse citroensap

  • olijfolie 

  • grof zeezout en peper 

  • knoflookpoeder

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

  3. Meng een eetlepel olijfolie met de harissa en marineer de kipfilet. 

  4. Snijd de zoete aardappel, pastinaak, venkel, courgette, pastinaak en bimi in grootte naar keuze. Leg op een ovenplaat en marineer met olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder. 

  5. Maak tussen de groenten ruimte voor de gemarineerde kip. Leg deze vervolgens bij de groenten op de ovenplaat. Rooster vervolgens in de oven voor 20 minuten. 

  6. In de tussentijd maak je de yoghurt dip. Hiervoor hak je de peterselie en knoflook fijn en snijd de komkommer zo klein mogelijk. Meng de yoghurt, peterselie, komkommer en knoflook in een kommetje. Breng op smaak met citroensap, peper en zeezout. 

  7. Na 10 minuten hussel je de groenten door en draai je de kipfilet om. 

  8. Serveer de gegrilde groenten met de harissa kipfilet en yoghurtdip. 

  9. Maak eventueel af met wat extra fijngesneden peterselie.

Vorige
Vorige

VERSE RODE PASTA MET BURRATA

Volgende
Volgende

POKEBOWL MET ZALM, KIMCHI EN GROENTEN