GADO GADO MET TEMPEH EN ZOETE AARDAPPEL

DINER I 1 portie

Een Sophisticated variant op de Indonesische voedzame Gado Gado bowl. Wanneer je zelf de marinade maakt voor je tempeh en zelf de pindasaus maakt, heb je controle over de hoeveelheid suikers en toevoegingen. Deze wil je liever mijden, wanneer je voedzaam wilt eten. Het recept van deze Gado Gado bowl is iets meer werk, maar geloof me, het is het waard. Varieer vooral met groenten en toppings naar keuze. Ook kun je de tempeh goed vervangen voor kip. Gebruik hiervoor dan dezelfde marinade. ENJOY!


Voedingswaarde per 1 portie 

899 kcal I 119 gram koolhydraten I 43 gram eiwitten I 32 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 100 gram tempeh 

  • 70 gram zilvervliesrijst 

  • 1 kleine zoete aardappel 

  • 50 gr sperziebonen 

  • 40 gr taugé 

  • stuk komkommer

  • 1 stengel bosui 

  • 1 ei

    Optioneel: radijs, sesamzaadjes, koriander

Marinade tempeh 

  • 1 el. sesamolie 

  • ½ tl. knoflook poeder 

  • 2el. tamari (of soja saus)

  • 1tl. sambal

  • 1el. honing 

  • snuf grof zeezout, peper 

Pindasaus

  • 2 el. pindakaas (100% pindakaas, zonder toevoegingen)

  • ½  tl. sambal

  • 1 el. maple syrup 

  • 1 limoen (sap)

  • 100ml. water 

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

  3. Dop de sperziebonen en blancheer (kook) deze gedurende 10 minuten in een pan. Leg vervolgens in koud water. 

  4. Snijd de tempeh in blokjes en doe deze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en meng goed. Zet de tempeh apart zodat deze goed kan marineren. 

  5. Gebruik de pan voor de sperziebonen om het ei te koken (advies 7 tot 8 minuten).

  6. Kook vervolgens de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

  7. Snijd de zoete aardappel in grootte naar keuze. Marineer met olijfolie, peper, zout en leg links op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg vervolgens rechts de gemarineerde tempeh. Zet de bakplaat in de oven gedurende ±30 minuten. Zet een timer en hussel na 15 minuten om. 

  8. Maak de pindasaus. Doe hiervoor de ingrediënten voor de pindasaus in een steelpan. Verwarm op laag vuur. Gebruik een garde, vork of spatel om het geheel te mengen. *Wanneer de pindasaus te dik is, kun je een scheutje water toevoegen. 

  9. Snijd de komkommer in grootte naar keuze, snijd de bosui in ringen en was de taugé in een kom water. Dep vervolgens goed droog. 

  10. Rijst, pindasaus, zoete aardappel, tempeh klaar? Dan kun je je gado gado bowl opbouwen. 

  11. Begin met een basis van rijst. Verdeel de zoete aardappel, tempeh, bonen, taugé, komkommer en het ei over de rijst. Maak af met pindasaus en optioneel met schijfjes radijs, koriander en/of sesamzaadjes.

Vorige
Vorige

KOKOSKIP MET QUINOA EN FRISSE MANGOSALADE

Volgende
Volgende

VERSE RODE PASTA MET BURRATA