POKEBOWL MET ZALM, KIMCHI EN GROENTEN

DINER I 1 portie

Poké bowl met zalm, veel groenten en sriracha-mayonaise. Yum! Door zilvervliesrijst te gebruiken in plaats van sushirijst, word je poké bowl een stuk voedzamer. Zilvervliesrijst heeft een minder directe invloed op de bloedsuikerspiegel, waardoor deze langer stabiel blijft en je langer energie ervaart. Een goed gevulde poke bowl bevat daarnaast veel kleur, verschillende ingrediënten en dus veel verschillende voedingsstoffen. Niet zo fan van zalm, dit recept is ook heel smaakvol met kip of tofu/tempeh. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

750 kcal I 79 gram koolhydraten I 32gram eiwitten I 27 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 100 gram zalmmoot

  • 70 gram zilvervliesrijst (of sushirijst)

  • ¼ avocado 

  • 40 gram kimchi (gefermenteerde kool)

  • 50 gram zoete aardappel 

  • 75 gram edamame boontjes 

  • 50 gram komkommer

  • 1 stengel bosui

  • 2el. mayonaise (op olijfolie of yoghurt basis) 

  • 1el. sriracha 

  • sesamzaadjes 

  • olijfolie

  • grof zeezout en peper 

  • knoflookpoeder

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. 

  3. Snijd de zoete aardappel in grootte naar keuze. Marineer met olijfolie, peper, zout en knoflook kruiden. Leg op een ovenplaat en rooster in de oven gedurende 10 minuten. *Zet na 10 minuten de oven lager op 160 graden Celsius. 

  4. In de tussentijd kook je de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. 

  5. Marineer de zalm met olijfolie, peper, zout en knoflook kruiden.

  6. Zodra de oven op 160 graden Celsius staat, hussel je de zoete aardappel om en leg je de zalm bij de zoete aardappel op de ovenplaat.  Zet terug in de oven voor nog eens 15 minuten. 

  7. Snijd in de tussentijd de komkommer in grootte naar keuze en de bosui in ringen. Meng de mayonaise met sriracha. 

  8. Wacht tot de zilvervliesrijst, zoete aardappel en zalm klaar zijn. 

  9. Bouw je poké bowl op. Begin met een bedje van rijst, gevolgd door de rest van de ingrediënten. Maak af met een drizzle sriracha mayonaise en sesamzaadjes.

Vorige
Vorige

HARISSA KIP MET GEGRILDE GROENTEN EN YOGHURT DIP

Volgende
Volgende

KIP PARMA MET COUSCOUS