KIP PARMA MET COUSCOUS
DINER I 1 portie
Dit gerecht doet het al helemaal goed onder de mannen! Door de kipfilet te wikkelen in parmaham (en pesto) blijft deze lekker sappig in de oven. Dit recept bevat in verhouding veel eiwitten, dankzij de kip en de speltcouscous. Spelt is een eiwitrijk graan, dat voor brood, pasta, wraps en dus ook voor couscous gebruikt wordt. Een super makkelijk, voedzaam en smaakvol recept. Zowel vezel- als eiwitrijk. Ideaal voor de doordeweekse avond. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
510 kcal I 51 gram koolhydraten I 41 gram eiwitten I 14 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
100 gram kipfilet
10 gram parmaham (2 plakken)
1 el. verse pesto
70 gram spelt couscous
½ courgette
½ punt paprika
4 bimi’s
1tl. verse tijm
olijfolie
grof zeezout en peper
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de groente in grootte naar keuze. Leg op een ovenplaat en marineer met olijfolie, peper, zeezout, knoflookpoeder en verse tijm. Zorg dat je ruimte overhoudt op de ovenplaat voor de kip.
Besmeer de bovenkant van de kipfilet met de verse pesto. Leg een plak parmaham horizontaal neer. Leg vervolgens de tweede plak verticaal op de eerste plak, zodat er een kruis ontstaat. Leg de kipfilet op het centrum van het kruis. Vouw de uiteinden van de plakken parmaham naar binnen, zodat er een pakketje ontstaat.
Leg het pakketje van kipfilet met parmaham op de ovenplaat en zet in de oven.
Na 20 minuten is de kip gaar en zijn de groenten geroosterd. Haal de ovenplaat uit de oven.
Maak je bord op. Begin met een bedje van couscous, gevolgd door gegrilde groenten en je pakketje kip met parma.