PARELCOUSCOUS MET ZA’ATAR ZALM EN FRISSE GROENTEN

DINER I 1 portie

Deze frisse parelcouscous salade is super voedzaam en eiwitrijk. Een ideaal gerecht om van tevoren te preppen, zowel lekker voor lunch of diner. Niet zo'n fan van zalm? Vervang deze dan voor kipfilet. Wilde zalm is een bron van omega-3 vetten, de gezonde vetten en dus energie leveren. Door kikkererwten toe te voegen aan de parelcouscous, zorg je voor meer vezels en eiwitten. Dit recept is een mooie balans in macronutriënten, wat bijdraagt aan een stabiele bloedsuikerspiegel. Wil je meer smaak? Voeg wat blaadjes basilicum toe, of gebrokkelde feta. ENJOY!


Voedingswaarde per 1 portie 

671 kcal I 59 gram koolhydraten I 38 gram eiwitten I 31 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 120 gram wilde zalmfilet (duurzaam gevangen) 

  • 1el. za’atar kruiden 

  • ½ tl. knoflookpoeder

  • 1 el. olijfolie

  • 20 gram veldsla 

  • 20 gram kikkererwten

  • 50 gram parelcouscous

  • 20 gram komkommer

  • 20 gram snoeptomaten 

  • 20 gram dille 

  • ½ citroensap 

  • grof zeezout, peper

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

  3. Bereid de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel goed af. Laat uitlekken. 

  4. Marineer de zalmfilet met olijfolie, knoflookpoeder en za’atar kruiden en zet gedurende 20 minuten in de oven. 

  5. Snijd de komkommer en tomaat in grootte naar keuze. Hak de dille fijn. Doe de dille samen met de tomaat, komkommer en veldsla in een kom. 

  6. Voeg de parelcouscous toe (wanneer deze gaar is en is afgekoeld), gevolgd door de kikkererwten. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, zeezout en peper. Meng alles goed door. 

  7. Zodra de zalm klaar is, haal je deze uit de oven. 

  8. Serveer de parelcouscous salade met za’atar zalm.

Vorige
Vorige

TRAYBAKE MET GNOCCHI, KIPFILET, GROENTEN EN CHIMICHURRI

Volgende
Volgende

KOKOSKIP MET QUINOA EN FRISSE MANGOSALADE