TRAYBAKE MET GNOCCHI, KIPFILET, GROENTEN EN CHIMICHURRI

DINER I 2 porties I 30 minuten

Deze heerlijke traybake met gnocchi, kipfilet, groenten en chimichurri is een simpel en voedzaam recept voor de doordeweekse avond. Alleen het maken van de chimichurri vergt wat werk. Gelukkig kun je de chimichurri van tevoren maken - bewaren in de koelkast - en daarmee tijd besparen! Gnocchi is gemaakt van tarwe en aardappel en kun je kant-en-klaar kopen, vers en gekoeld in de supermarkt. Door groenten en eiwitten toe te voegen maak je van je gnocchi gerecht een volwaardige maaltijd. Voor een vegetarische optie vervang je de kipfilet door feta of halloumi. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

641 kcal I 74 gram koolhydraten I 43 gram eiwitten I 18 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 250 gram gnocchi 

  • 250 gram kipfilet

  • 1 winterpeen 

  • ½ courgette 

  • 1 rode ui 

  • ½ rode paprika 

  • ½ gele paprika 

  • 1tl. paprika poeder 

  • 2 tl. knoflookpoeder

  • 2el. olijfolie

  • grof zeezout en peper 


    Chimchurri

  • ½ rode peper

  • 15 g verse oregano

  • ½ teen knoflook

  • 15 g verse platte peterselie

  • 6 el extra vierge olijfolie

  • 2 el rodewijnazijn

  • grof zeezout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

  3. Was de groenten en snijd in grootte naar keuze. Leg de groenten samen met de gnocchi op een bakplaat. Marineer met olijfolie, peper, grof zeezout, knoflookpoeder en paprikapoeder. 

  4. Zet de ovenplaat in de oven, gedurende 10 minuten. 

  5. In de tussentijd marineer je de kip. Snijd hiervoor de kipfilet in de breedte in plakken. Marineer met olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en grof zeezout. 

  6. Leg de gemarineerde kipfilet bij de groenten en gnocchi op de ovenplaat. Zet terug in de oven voor een extra 15 minuten. 

  7. In de tussentijd maak je chimichurri. Snijd hiervoor het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees fijn.

  8. Haal de blaadjes van de verse oregano en hak de knoflook en peterselie fijn. Doe deze samen met fijngehakte rode peper in een schaaltje. Voeg nu de olijfolie, rode wijnazijn en grof zeezout toe. Klaar is je chimichurri. (*Je kunt de chimichurri ook van tevoren maken en bewaren in de koelkast.)

  9. Haal na 15 minuten de ovenplaat uit de oven. Verdeel de gnocchi, groenten en kip over twee borden. Maak af met chimichurri.

Vorige
Vorige

MELANZANE MET FRISSE RUCOLA SALADE

Volgende
Volgende

PARELCOUSCOUS MET ZA’ATAR ZALM EN FRISSE GROENTEN