KLEURRIJKE OVENGROENTEN MET ROZEMARIJN EN GEKRUIDE KIP

DINER I 2 porties I 30 - 40 minuten

Dit recept is een perfect voorbeeld van veel kleur op je bord! Super voedzaam, veelzijdig, makkelijk en vezelrijk. Je kunt oneindig variëren met groenten naar keuze. Wortel, biet, of bloemkool doen ook het goed in dit recept. Dit recept bevat geen gefabriceerde koolhydraten, alleen puur groenten als koolhydraatbron. Verrijkt met eiwitten uit de kip en vet van de olijfolie. Hierdoor is dit recept een perfecte balans tussen macronutriënten en goed voor een stabiele energie. De Curry Madras kruiden is een zachte en smaakvolle Indiase kruidenmix, die een warme smaak geeft aan de kip. Past perfect bij de lekkere smaak van verse rozemarijn. ENJOY!


Voedingswaarde per 1 portie

376 kcal I 36 gram koolhydraten I 37 gram eiwitten I 10 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 125 gram zoete aardappel 

  • 1 rode ui 

  • 200 gram broccolini

  • 100 gram krieltjes

  • 4 takjes verse rozemarijn

  • 250 gram kipfilet

  • 1el. Curry Madras kruiden (Johnnie Boer)

  • olijfolie

  • peper en grof zeezout

  • ½ tl. knoflookpoeder

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. 

  3. Verwijder de blaadjes van de steeltjes rozemarijn en hak deze fijn. 

  4. Snijd de zoete aardappel, rode ui en krieltjes in grootte naar keuze Marineer de groente met een scheut olijfolie, peper, zout, knoflookpoeder en verse rozemarijn. 

  5. Rooster in de oven gedurende 15 minuten. 

  6. In de tussentijd marineer je de kip met olijfolie, peper, zout en Curry Madra kruiden.

  7. Was de broccolini en verwijder de uiteindes. Marineer met olijfolie, peper en zout. 

  8. Na 15 minuten haal je de ovenplaat uit de oven en hussel je de groenten om. Leg vervolgens  broccolini bij de overige groenten en maak ruimte voor de kip. Leg vervolgens de kip (los) op de bakplaat. 

  9. Zet de ovenplaat terug in de oven voor een extra 15 minuten.

  10. Na 15 minuten is de kip gaar en zijn de groenten goed geroosterd. 

  11. Verdeel de ovengroenten en kip over twee borden.

Vorige
Vorige

ZUURKOOLSCHOTEL MET PASTINAAK EN SPEKJES

Volgende
Volgende

POMPOENRISOTTO MET TIJM, GEITENKAAS EN GEROOSTERDE POMPOENPITTEN