KLEURRIJKE OVENGROENTEN MET ROZEMARIJN EN GEKRUIDE KIP
DINER I 2 porties I 30 - 40 minuten
Dit recept is een perfect voorbeeld van veel kleur op je bord! Super voedzaam, veelzijdig, makkelijk en vezelrijk. Je kunt oneindig variëren met groenten naar keuze. Wortel, biet, of bloemkool doen ook het goed in dit recept. Dit recept bevat geen gefabriceerde koolhydraten, alleen puur groenten als koolhydraatbron. Verrijkt met eiwitten uit de kip en vet van de olijfolie. Hierdoor is dit recept een perfecte balans tussen macronutriënten en goed voor een stabiele energie. De Curry Madras kruiden is een zachte en smaakvolle Indiase kruidenmix, die een warme smaak geeft aan de kip. Past perfect bij de lekkere smaak van verse rozemarijn. ENJOY!
Voedingswaarde per 1 portie
376 kcal I 36 gram koolhydraten I 37 gram eiwitten I 10 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
125 gram zoete aardappel
1 rode ui
200 gram broccolini
100 gram krieltjes
4 takjes verse rozemarijn
250 gram kipfilet
1el. Curry Madras kruiden (Johnnie Boer)
olijfolie
peper en grof zeezout
½ tl. knoflookpoeder
BEREIDINGSWIJZE
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verwijder de blaadjes van de steeltjes rozemarijn en hak deze fijn.
Snijd de zoete aardappel, rode ui en krieltjes in grootte naar keuze Marineer de groente met een scheut olijfolie, peper, zout, knoflookpoeder en verse rozemarijn.
Rooster in de oven gedurende 15 minuten.
In de tussentijd marineer je de kip met olijfolie, peper, zout en Curry Madra kruiden.
Was de broccolini en verwijder de uiteindes. Marineer met olijfolie, peper en zout.
Na 15 minuten haal je de ovenplaat uit de oven en hussel je de groenten om. Leg vervolgens broccolini bij de overige groenten en maak ruimte voor de kip. Leg vervolgens de kip (los) op de bakplaat.
Zet de ovenplaat terug in de oven voor een extra 15 minuten.
Na 15 minuten is de kip gaar en zijn de groenten goed geroosterd.
Verdeel de ovengroenten en kip over twee borden.