MELANZANE MET FRISSE RUCOLA SALADE

DINER I 2 porties I 40 minuten

Een heerlijk Italiaans ovengerecht op basis van aubergine, tomaat en verse kruiden. Melanzane is laag in koolhydraten omdat de aubergine dient als pastabladen. De melanzane kun je goed één tot twee dagen van tevoren maken en de avond zelf opwarmen. Serveer de melanzane met een simpele groene salade, voor meer kleur en voedingsstoffen. Zowel aubergine als tomaten zijn rijk aan vitamine C en daarmee een bron van antioxidanten. Goed voor je huid en immuunsysteem! Dit melanzane recept is een goede balans tussen koolhydraten, vetten en eiwitten en ondersteunt daarmee een stabiele energie. ENJOY!


Voedingswaarde per 1 portie

479 kcal I 85 gram koolhydraten I 24 gram eiwitten I 23 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 2 aubergines 

  • 1 blik gepelde tomaten in tomatensaus (400 gram)

  • 1 blik tomatenpuree (70 gram)

  • 1 bol verse buffel mozzarella (uitgelekt 150 gram)

  • 30 gram parmezaanse kaas 

  • 10 gram verse basilicum

  • 1 teen knoflook 

  • 2 takjes verse oregano

  • 30 gram rucola 

  • grof zeezout en peper 

  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verzamel de ingrediënten.

  2. Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius. 

  3. Pluk de blaadjes van de basilicum en takjes oregano. Hak deze samen met de blaadjes van het basilicum fijn. 

  4. Doe in een steelpan de gepelde tomaten, tomatenpuree, oregano, basilicum, een snuf grof zeezout en een fijngehakte teen knoflook. Meng goed. Zet het vuur laag aan en verwarm gedurende 6 minuten. 

  5. In de tussentijd was je de aubergines en snijd je deze in lengte in dunne plakken. 

  6. Nu kun je de melanzane opbouwen. Pak een ovenbestendige schaal en begin met een laag tomatensaus. Vervolgens plakken aubergine en weer een laag tomatensaus. Herhaal dit een aantal keer. Uiteindelijk eindig je met een bovenste laag van de tomatensaus. 

  7. Nu breek je de mozzarella en verdeel je deze over de melanzane. Maak af met fijngeraspte Parmezaanse kaas. 

  8. Dek de ovenschaal af met zilverfolie. Zet de ovenschaal in de oven gedurende 40 minuten. Zet een timer voor 30 minuten en verwijder de folie. De laatste 10 minuten zal de kaas goudbruin kleuren. 

  9. Serveer de aubergine met rucola(salade*). 

    *Je kunt met rucola simpel een rucola salade maken. Voeg wat gesneden lente ui, blaadjes basilicum en een mengsel van olijfolie en balsamico azijn toe. Breng op smaak met grof zeezout en peper.

Vorige
Vorige

MEXICAANSE TACO’S MET KIPFILET, SOUR CREAM, AVOCADO, SRIRACHA EN KORIANDER

Volgende
Volgende

TRAYBAKE MET GNOCCHI, KIPFILET, GROENTEN EN CHIMICHURRI