BALSAMICO SPRUITJES MET SPEKJES EN RODE UI
SIDES I 2 - 4 personen I 30 minuten
Een echte klassieker: Spruitjes met spekjes en sjalot. Een smaakvol en kleurrijk bijgerecht, die niet kan mislukken! Je kunt in dit recept de spekjes vervangen voor geroosterde kikkererwten, als je voorkeur hebt om (meer) plantaardig te eten. Door de spruitjes eerst te blancheren, behouden ze hun mooi felgroene kleur. Oven geroosterde spruitjes met balsamico vallen gegarandeerd ook in de smaak bij iedereen die niet fan is van spruitjes. Worth the try! ENJOY!
Voedingswaarde per portie
136 kcal I 10 gram koolhydraten I 6 gram eiwitten I 7 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak de spruitjes schoon, tenzij je geschoonde spruiten hebt gekocht.
Snijd de spruitjes doormidden.
Zet een koekenpan op het vuur en breng 350ml. water aan de kook.
Voeg de gesneden spruitjes en een snuf zout toe. Blancheer gedurende 5 minuten.
In de tussentijd snijd je de sjalot in lengte doormidden, verwijder je de schil en snijd de sjalot verder in grootte naar keuze.
Giet de spruitjes af en doe deze in een kom. Zet apart.
Zet de koekenpan terug op het vuur en bak de spekjes gedurende 8 minuten goudbruin op middelhoog vuur.
Terwijl de spekjes bakken, leg je de spruitjes samen met de sjalot op een ovenplaat. Marineer met olijfolie, peper en zout.
Snijd een teen knoflook in dunne reepjes en leg deze op de ovenplaat bij de rest van de groente.
Haal de spekjes van het vuur en laat deze uitlekken. Gebruik hiervoor een vergiet.
Verdeel de spekjes over de groente op de ovenplaat. Rooster in de oven voor 15 minuten.
Na 15 minuten haal je de ovenplaat uit de oven en sprenkel je de balsamico crème over het geheel. Breng op smaak met peper en grof zeezout.
Serveer de geroosterde spruitjes met sjalot en spekjes in een schaal.
INGREDIËNTEN
350 gram spruiten
2 sjalot
100 gram biologisch gerookte spekreepjes
2 el balsamico crème
2 el olijfolie
500ml. water
1 teen verse knoflook
Peper
Grof zeezout