HELE BLOEMKOOL UIT DE OVEN MET GRANAATAPPEL, DILLE EN POMPOENPITTEN
SIDES I 2-4 personen I 40 minuten
Hoe mooi en kleurrijk is dit gerecht? Bloemkool is een super veelzijdige groente, die goed past in ieder dieet. Bloemkool is rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Door de bloemkool licht voor te koken, is de ‘koolsoort’ lichter verteerbaar en dus fijner voor je darmen. Heb je geen Curry Madras kruiden in huis? Vervang deze dan voor een kruidenmix naar keuze. Serveer de bloemkool als side dish naast vis, vlees of vega gerecht. Een feestje op tafel, een feestje voor je smaakpapillen. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
137 kcal I 4 gram koolhydraten I 4 gram eiwitten I 12 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Was de bloemkool onder de kraan en verwijder de bladeren. Verwijder zover mogelijk de stronk.
Zet een ruime pan op het vuur en breng 500 ml. water aan de kook.
Leg de bloemkool met de onderkant naar beneden voorzichtig in het kokende water. De bloemkool zal vanaf de onderkant voor ⅓ bedenkt zijn. Kook de bloemkool gedurende 10 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
In de tussentijd meng je de olijfolie met een snuf zeezout en Curry Madras kruiden.
Rooster de pijnboompitten en pompoenpitten in een koekenpan op laag vuur tot deze lichtbruin kleuren.
Na 10 minuten giet je de bloemkool af. Als het goed is, is de bloemkool zacht/glaziger van kleur geworden.
Bedek een ovenplaat met bakpapier. Leg de bloemkool (met de onderkant naar beneden) op de ovenplaat. Verdeel de marinade behendig over de bloemkool. Gebruik hiervoor je handen of een keukenkast.
Rooster de bloemkool gedurende 30 minuten in de oven gaar.
Serveer de bloemkool met geroosterde pitten en granaatappelpitjes. Maak af met verse dille.
INGREDIËNTEN
1 hele bloemkool (±200 gram)
1el. Curry Madras kruiden (tip: Jonnie Boer Euroma)
3el. olijfolie
30 gram granaatappelpitjes
4 takjes verse dille
10 gram pompoenpitten
10 gram pijnboompitten
Grof zeezout
Peper