EIWITRIJKE TOAST TONIJNSALADE

LUNCH I 1 portie

Duurzaam gevangen tonijn is een bron van omega-3 vetzuren (goede vetten) en eiwitten. Omega-3 vetten zijn goed voor de hersenfuncties, hormonen en het metabolisme. Door de aanwezigheid van vetten en eiwitten, ondersteunt het eten van tonijn een stabiele energie. Tonijn uit blik past in een gevarieerd patroon, mits je kiest voor een duurzaam gevangen versie. Duurzame vis is altijd beter dan gekweekte vis. Beter kun je tonijn op waterbasis kiezen dan op oliebasis, hierdoor heb je meer controle over de vetinname. Je kunt eindeloos variëren met ingrediënten om de tonijnsalade naar wens te maken. ENJOY!


Voedingswaarde per persoon

302 kcal I 28 gram koolhydraten I 32 gram eiwitten I 6 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Snijd een dikke snee desembrood en toast deze in de broodrooster.

  3. Maak de tonijnsalade. Doe hiervoor de tonijn (uitgelekt) in een kom samen met de mayonaise, flink wat peper, een snuf zout, citroensap, fijngehakte peterselie, kappertjes en klein gesneden rode ui. Meng goed tot een geheel. 

  4. Laat de desem toast afkoelen. Besmeer met hummus, beleg vervolgens met schijfjes komkommer en blaadjes spinazie. 

  5. Verdeel de tonijnsalade over de toast en maak af met chilivlokken en extra peper en zeezout naar smaak.

INGREDIËNTEN

  • 1 zuurdesem toast 

  • 100 gram tonijn (uit blik, op water basis - MSC gecertificeerd)

  • 1tl. kappertjes

  • 10 gram rode ui 

  • 1 tl. mayonaise (op yoghurt of olijfolie basis) 

  • 10 gram verse peterselie 

  • ½ citroen

  • 5 blaadjes spinazie 

  • 1el. hummus

  • 5 plakjes komkommer

  • grof zeezout en peper

  • snuf chilivlokken


Vorige
Vorige

ZOETE AARDAPPELSOEP MET KROKANTE KIKKERERWTEN

Volgende
Volgende

GROENTE OMELET