GROENTE OMELET

LUNCH I 1 portie

Groenten omelet, een klassieker om heel veel redenen. Zowel ei als groenten zijn heel voedzaam, vol vitaminen en mineralen. Eet dit recept los of met plakjes avocado, met hummus op toast of verstopt in je wrap. Eieren zijn een bron van choline, een belangrijke stof die goed is voor de hersenen en de lever. Eieren leveren zowel eiwitten als vetten. Groenten, voornamelijk koolhydraten. Een perfecte combinatie voor de bloedsuikerspiegel. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

203 kcal I 6 gram koolhydraten I 17 gram eiwitten I 13 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

BEREIDING

  1. Verzamel de ingrediënten. 

  2. Snijd de bosui in ringen en de courgette in blokjes. 

  3. Verwarm een steelpan en laat een klontje grasboter smelten. 

  4. Bak de bosui, courgette en spinazie gedurende 5 minuten gaar.

  5. In de tussentijd breek je twee eieren in een bakje, voeg je peper en zout toe en kluts je deze tot een geheel. 

  6. Schenk het geklutste ei bij de groenten en zet het vuur laag. 

  7. Dek de pan af  met een pandeksel of bord. 

  8. Na 4 minuten zal het ei gestold zijn. Voor wat extra pit, maak af met wat chilivlokken.

INGREDIËNTEN

  • 2 eieren 

  • 25 gram spinazie 

  • 1 stengel bosui

  • ⅕ stuk Courgette 

  • Blokje grasboter

  • Grof zeezout en peper 

  • Chilivlokken

Vorige
Vorige

EIWITRIJKE TOAST TONIJNSALADE

Volgende
Volgende

KLEURRIJKE WRAP MET KIP