GRIEKSE SALADE MET LINZEN
LUNCH I 1 portie
Een heerlijk voedzame en eiwitrijke versie op de Griekse salade. Linzen zijn een perfecte bron van plantaardige eiwitten. Ze zijn vezelrijk en vetarm. Makkelijk toe te voegen aan je standaard salade. Granaatappelpitten zijn heel hoog in vitaminen en mineralen en geven de salade een zoete twist. Ben je niet zo fan van koriander, laat deze dan weg in het recept. Ook kun je de feta vervangen door halloumi of kipfilet. Deze salade kun je makkelijk voorafgaand maken en is zowel voor lunch als diner lekker. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
548 kcal I 50 gram koolhydraten I 30 gram eiwitten I 22 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
INGREDIËNTEN
80 gram linzen (uit blik)
40 gram rauwe spinazie
30 gram granaatappelpitten
4 takjes verse peterselie (10 gram)
4 takjes verse koriander (10 gram)
¼ gele paprika (30 gram)
¼ rode ui (20 gram)
4 cherrytomaatjes (50 gram)
¼ komkommer (80 gram)
6 kleine groene asperge (25 gram)
½ citroen
30 gram feta
olijfolie
grof zeezout, peper
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Doe de linzen in een vergiet en spoel goed af, laat vervolgens goed uitlekken.
Snijd alle groenten in grootte naar keuze, hak de kruiden fijn en de feta in stukjes.
Gril of blancheer de asperges, gedurende 5 minuten in een pan. Laat afkoelen.
Doe alle groenten en kruiden in een kom, samen met de linzen. Hussel goed.
Breng op smaak met olijfolie, peper, zeezout en citroensap.