QUINOA MET PREI EN VADOUVAN ZALM

DINER I 1 portie

Vadouvan kruiden is een super voedzame kruidenmix, samengesteld uit kurkuma, knoflook kruiden, uipoeder, mosterdzaad, komijn en fenegriek. Onwijs smaakvol en veelzijdig. Heerlijk om je zalm (of kip) in te marineren. Als je niet bekend bent met quinoa, zal quinoa je in dit recept verrassen. Quinoa is super voedzaam, glutenvrij, koolhydraatarm, bevat essentiële aminozuren en levert naast vezels vooral eiwitten. De vadouvan kruiden gaan goed samen met de prei, paprika en courgette. Extra lekker met wat gebrokkelde feta. Geen feta fan, laat deze dan achterwege. Vervang de zalm in dit recept voor kipfilet, net zo lekker uit de oven met vadouvan kruiden. ENJOY!


Voedingswaarde per portie

571 kcal I 41 gram koolhydraten I 38 gram eiwitten I 28 gram vetten

PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S

 

INGREDIËNTEN

  • 50 gram witte quinoa

  • 125 gram zalmmoot (duurzaam gevangen)

  • ¼ gele paprika 

  • ¼ courgette

  • ½ prei 

  • ½ citroen

  • 1el. pijnboompitten

  • 1tl. vadouvan kruiden (Johnnie Boer) 

  • 10 gram feta 

  • verse dille 

  • olijfolie 

  • grof zeezout en peper 

BEREIDING

  1. Verzamel alle ingrediënten. 

  2. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

  3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. 

  4. Marineer de zalm met olijfolie, peper, zeezout en vadouvan kruiden. Leg in een ovenschaal en zet in de oven, gedurende 15-20 minuten. 

  5. Snijd in de tussentijd de prei, gele paprika en courgette in grootte naar keuze. 

  6. Bak de groenten met een scheutje olijfolie, peper en zeezout gaar. 

  7. Meng de quinoa en de groenten tot een geheel, besprenkel met het sap van een halve citroen. 

  8. Hak de dille fijn, rooster de pompoenpitten en brokkel de feta. 

  9. Zodra de zalm klaar is, haal je deze uit de oven. 

  10. Serveer de warme quinoa en de groenten met de zalmmoot. Maak af met verse dille, gebrokkelde feta en geroosterde pompoenpitten.

Vorige
Vorige

ITALIAANSE ORZO MET KIPGEHAKTBALLEN