ZA’ATAR GEROOSTERDE WORTELS, KIKKERERWTEN, LABNEH & VERSE KRUIDEN
SIDES I 2 - 4 personen I 30 minuten
Dit kleurrijke gerecht met geroosterde wortels, kikkererwten, frisse yoghurt en verse kruiden is super smaakvol en voedzaam. Wortels zijn heel veelzijdig en bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. Door de kikkererwten te roosteren in de oven, drogen ze uit en worden ze lekker knapperig. Dit vegetarische gerecht is ideaal als side dish. De combinatie van de za’atar kruiden, yoghurt, verse tijm en dille geven een fris en kruidige touch aan het gerecht. Heel makkelijk om te maken en vooral heel lekker. ENJOY!
Voedingswaarde per portie
132 kcal I 12 gram koolhydraten I 9 gram eiwitten I 5 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
BEREIDING
Verzamel alle ingrediënten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel goed af. Laat uitlekken.
Was de wortels en snijd deze in lengte doormidden.
Leg beide los van elkaar op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Marineer zowel de wortels als kikkererwten met olijfolie, peper, grof zeezout, blaadjes verse tijm en za’atar kruiden. Hussel (los van elkaar) goed, zodat de kruiden goed gemengd zijn.
Zet in de oven gedurende 15-20 minuten. Hussel halverwege om.
In de tussentijd schep de Griekse yoghurt op een bord en verdeel deze met een lepel.
Rooster de pompoenpitten in een steelpan op laag vuur gedurende 5 minuten.
Na 20 minuten haal je de ovenplaat uit de oven.
Maak het bord verder op. Leg de geroosterde wortels op de Griekse yoghurt, gevolgd door de kikkererwten. Maak af met tuinkers, geroosterde pompoenpitten en extra peper en grof zeezout naar smaak.
INGREDIËNTEN
250 gram Griekse yoghurt
1 el. za’atar kruiden (tip: Johnnie Boer kruidenmix)
300 gram wortels
3 takjes verse tijm
100 gram kikkererwten (uit blik)
2 el. pompoenpitten
tuinkers
3 el. olijfolie
Peper
Grof zeezout