BROCCOLI-COURGETTE SOEP
LUNCH I 2 grote of 4 kleine kommen, 2 tot 4 personen
Soep is super voedzaam en dus altijd een goede optie. Groenten verwerken in je soep is de ideale manier om extra veel groenten binnen te krijgen. Deze versie met courgette, broccoli en optioneel feta is super smaakvol. De geroosterde pitten zorgen voor een bite, naast dat ze extra vetten, eiwitten en vezels leveren. Voeg kikkererwten of linzen toe, wanneer je de hoeveelheid eiwitten wilt verhogen. Deze soep is ideaal voor lunch of diner. ENJOY!
Voedingswaarde per portie, met topping
275 kcal I 13 gram koolhydraten I 4 gram eiwitten I 0,5 gram vetten
PERCENTAGE VERHOUDING MACRO’S
BEREIDING
Verzamel de ingrediënten.
Was de groente goed en snijd in stukken, verwijder het vliesje van de knoflook.
Doe de gesneden broccoli, courgette, bleekselderij, ui en de teen knoflook in een soeppan.
Voeg 500ml. water toe, samen met een bouillonblokje en een snuf zout.
Kook de groente gaar op laag-middelhoog vuur, gedurende 15 minuten, met een deksel op de pan.
Gebruik een vork om te checken of de groenten gaar zijn.
Wanneer de groenten gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer glad.
Breng op smaak met extra zout en peper.
Optioneel: Rooster de pompoen- en pijnboompitten. Garneer de soep met wat gebrokkelde feta, geroosterde pitten en wat tuinkers.
INGREDIËNTEN
1 broccoli (350 gram)
1 courgette (300 gram)
2 stengels bleekselderij (120 gram)
1 witte ui (100 gram)
1 teen knoflook
500ml. kokend water
1 bouillon blokje (gistvrij, biologische of verse botten bouillon)
Grof zeezout en peper
Optioneel:
feta (8 gram)
pompoenpitten (10 gram)
pijnboompitten (10 gram)
tuinkers (4 gram)